UTBILDA ANVÄNDARNA TILL EN STARK SISTA FÖRSVARSLINJE

 

SKYDDA DIN STÖRSTA CYBERSÄKERHETSRISK –
DIN PERSONAL

De flesta cyberattacker är riktade mot människor, inte teknik. En användare som vet när han/hon INTE skall klicka på en länk skyddar hela företaget samt även sin privata mail.

90 % av alla attacker sker via e-mail

En användare som kan identifiera att det specifika e-mailet är t.ex. ett phishing mail kan skydda företaget från olika attacker, t.ex. från ransomware, och från stora kostnader.

Med Covid-19 som bakgrund ökande antalet phishing attacker med över 14.000% under maj månad 2020 enligt undersökningar av bla. IBM, FireEye och Palo Alto Networks.

Angriparen har dessutom börjat hota med att läcka den stulna informationen vilket i sin tur kan ge höga böter pga. brott mot GDPR.

När en användare kan identifiera dessa attacker ökar företagets totala skydd avsevärt.

Vi samarbetar med säkerhetsföretaget KnowBe4 och använder deras ”Security Awareness Training”-program för att utbilda Ditt företags användare i ett utbildningsprogram bestående av tre delar.

Phishing
knowbe4_results

Källa: KnowBe4

Utbilda användarna

Ett stort bibliotek med träningsinnehåll för säkerhetsmedvetenhet. Automatiserade utbildningskampanjer med schemalagda påminnelser via e-post.

Phish'a användarna

Bäst-i-klassen, helautomatiserade simulerade nätfiskeattacker, tusentals mallar med obegränsad användning och nätfiskemallar.

Se resultat

Högklassiga rapporter som visar statistik och diagram för både utbildning och nätfiske, redo för hantering av företagsledningen. Visa den stora avkastningen!
risk_identification

Risk identifiering

Den första delen är att kunna identifiera phishing mail. Detta sker genom att vi under 12 månader oregelbundet skickar simulerade phishing e-mail (som inte innehåller skadlig kod). Användaren får en omedelbar återkoppling om han/hon agerar på simuleringen, t.ex. klickar på en länk som skulle kunna innehålla skadlig kod.

Genom detta lär sig en användare vad han/hon skall titta efter INNAN han/hon klickar på en länk/bilaga.

Via statistik kan HR eller ledningsgrupp lokalisera sårbara delar av företaget och därigenom erbjuda en fördjupad, riktad utbildning till dessa.

Vi identifierar vem som attackeras och utvärderar dennes förmåga att skydda sig.

Övningar

Med hjälp av 1000+ interaktiva utbildningsmoduler och video, där ett avsnitt tar ca 2-45 minuter, får användarna en fördjupad kunskap i de olika farorna och hur dessa skall undvikas.

Vi kan även skapa företagsunika moduler vid behov.

Vi levererar en utbildning baserad på faktiska hot, användarbeteende och kunskapsbrister.

change_behavior
reduce_exposure

Minska exponeringen

Via en knapp på mailklienten kan användaren rapportera simulerade/verkliga phishing mail till den mailansvarige på företaget vilken i sin tur analyserar om det är ett verkligt phishing mail och i så fall informerar övriga medarbetare på företaget.

Användarna uppmanas att rapportera misstänkta mail samt utbildas i de olika farorna vid en attack. Detta minimerar risken för att en användare, av misstag, infekterar sin dator och sprider infektionen till hela företaget.

Kunniga användare rapporterar potentiella hot vilket minskar attackytan.

Kontakta oss för offert

Vi utbildar er personal till en stark sista försvarslinje.

Fyll i kontaktuppgifter så återkommer vi för diskussion av utbildningsprogrammet.

Din integritet är viktig för oss. Vi kommer inte att sälja eller dela med oss av dina kontaktuppgifter.
För säkerhets- och revisionsändamål registreras handlingar enligt GDPR. Revisionsloggen innehåller även IP-adress.