Innehållskostnad

Vad skulle det kosta att återskapa befintlig information?

Hur mycket tid har ni lagt ned på den befintliga informationen på er webbplats? Vad skulle det kosta att återskapa denna information i händelse av att back-up saknas eller inte fungerar att använda vid återställning?

Tid är pengar. Vi tror att den minsta tid det tar att skriva ett (bra) blogginlägg eller att skapa en sida är 30 minuter. Troligtvis spenderas mycket längre tid. Så vad är er tid verkligen värd?

TIPS: För att räkna ut din timtaxa – dela din årslön med 1880 timmar, förutsatt att du arbetar 40 timmar i veckan, 47 veckor om året.

Detta är vad ni har satsat på att skapa enbart innehållet på era inlägg och sidor. Men till detta tillkommer ju också layout, struktur, kommentarer, bilder, uppladdningar, teman, plugins, inställningar och annat.

Inte direkt relaterat till kostnaden för innehållet men det kan tillkomma andra kostnader pga. nedlagd tid:

Om personlig data, dvs personuppgifter som gör att en levande person kan identifieras (t.ex. IP-adress, e-mail adress, namn, postadress, telefon, bild osv) har läckt ut så måste ni även kontakta alla era kunder samt rapportera till myndigheterna inom 72 timmar att dessa personuppgifter har läckt ut. Och det är inte svårt att inse att detta kommer att ta ytterligare tid.

Har ni råd att riskera detta?